Podcast: Groeten uit "Valt goed mee"

Wieder

Op de werelddag dak- en thuisloosheid lanceert vzw Wieder, een Brugse vereniging waar de stem van mensen in armoede centraal staat, haar nieuwe podcast Groeten uit "Valt goed mee". Met dit initiatief wil Wieder dak- en thuisloosheid onder de aandacht brengen en burgers, middenveld en politici inspireren tot positieve verandering.

In elke stad maken dak- en thuislozen deel uit van het straatbeeld. Toch is het moeilijk om je in te beelden hoe je kan overleven zonder een dak boven je hoofd, zonder toegang tot sanitaire voorzieningen en zonder zekerheid op eten. In Groeten uit "Valt goed mee" vertellen ervaringsdeskundigen over hun leven als dak- en thuisloze in Brugge. Hoe belandden ze op straat? Wat is hun blik op de toekomst? En welke vooroordelen gooien we beter over boord?

Ervaringsdeskundigen en vooraanstaande deskundigen Yves Leterme, Christian Fillet, Pablo Annys en Björn Brysbaert werpen een kritische blik op het beleid en de maatschappelijke factoren die bijdragen tot dak- en thuisloos worden. Aanvullend verkennen ze hoe we als samenleving een positieve verandering kunnen bewerkstelligen en een wezenlijk verschil kunnen maken. 

Deze podcast biedt een platform voor reflectie, discussie en actie. Het is een kans voor luisteraars om betrokken te raken bij de beweging om dakloosheid te bestrijden en samen te werken aan een meer inclusieve en ondersteunende samenleving.

 

Groeten uit "Valt goed mee" is gratis beschikbaar op verschillende podcastplatforms. Het initiatief is een belangrijke stap vooruit in de missie van vzw Wieder om bewustzijn te vergroten en gemeenschappen te mobiliseren om dakloosheid aan te pakken.
Meer info.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...