Opleiding | Uitdagende begeleidingen - Houvast om in verbinding te blijven met uw cliënt | Nieuwe sessie!

Uitdagende begeleidingen

Krijg je moeilijk toegang tot je cliënt? Kost het je energie om steeds weer 'brandjes te blussen'? Wens je je cliënt meer standvastigheid toe? Deze opleiding biedt heel wat concrete handvatten om met uitdagende begeleidingen aan de slag te gaan. Een ondersteunde hulpverlener staat immers steviger in zijn schoenen.

Tijdens deze interactieve dag overlopen we de vijf pijlers uit de toolbox ‘uitdagende begeleidingen’. Aan de hand van heel wat oefeningen en een case als rode draad doorheen de dag, krijg je inzicht in hoe je in verbinding kunt blijven met je cliënt en hoe je crisissituaties kunt stabiliseren. Vaardigheden en attitudes ontwikkelen en integreren in de dagelijkse leefwereld van je cliënt, alsook het belang van gedeelde zorg en het opzetten van een netwerk rond je cliënt, staan in de namiddag op het programma.

Na de opleiding heb je een basiskennis van elk van de pijlers en kun je met de digitale toolbox van start gaan.

De sessie van 28 maart is intussen volzet, maar er is een nieuwe sessie gepland op dinsdag 8 oktober 2024.

 

Praktische informatie

Dinsdag 8 oktober 2024 | 9u-16u30
Holiday Inn Gent Expo
Maaltekouter 3
9051 Gent

> Programma en inschrijven.

 

> Maak kennis met de Toolbox 'Uitdagende begeleidingen'

De toolbox is een dynamische en interactieve PDF die je altijd vlot kunt consulteren, onafhankelijk van waar je bent. De vijf pijlers Share, Pause, Connection, Download en Play staan centraal en zijn in elke begeleiding toepasbaar.

Het geheel is een ruime verzameling aan handvatten en reflectievragen. Behapbaar en overzichtelijk, zodat je vlot kunt browsen.

De inhoud van deze digitale gids is gebaseerd op een aantal bestaande kaders, modellen, methodieken… die interessant zijn om uit te diepen. Theorie werd getoetst aan praktijk, om er direct bruikbare tips uit te filteren voor uitdagende begeleidingen. De meerwaarde zit dus in de bundeling van de reeds bestaande modellen én de concrete tips, die zorgen voor een houvast bij uitdagende begeleidingen.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...