Gratis live webinar: het belang van de mantelzorgpremie voor lokale besturen

Mantelzorgpremie

Ontdek de voordelen en uitdagingen van deze premie en maak kennis met eGovFlow, hét platform om uw subsidieprocessen te automatiseren.

Als gemeentebesturen willen nadenken over een gemeentelijke mantelzorgpremie, willen we vertrekken vanuit de wet betreffende de erkenning van de mantelzorger. Wat houdt het statuut van mantelzorger precies in? Welke attesten kunnen worden afgeleverd en welke impact kan dit hebben op een gemeentelijk beleid? 

Op donderdag 20 juni 2024 organiseren we van 11u tot 12u een gratis live webinar over de mantelzorgpremie. Tijdens dit webinar gaan we dieper in op de gemeentelijke mantelzorgpremie en bespreken we zowel de voordelen als de mogelijke uitdagingen ervan. 

Voortbouwend op dit eerste, inhoudelijke gedeelte bespreken we ook eGovFlow, het platform dat de opvolging van uitgaande subsidies, zoals de mantelzorgpremie, kan vereenvoudigen. Van aanvraag tot uitbetaling.

 

Deel 1: Mantelzorg in uw gemeente

Els Vanlangenhoven, expert wetgeving en belangenbehartiging bij de dienst maatschappelijk werk van CM, begeleidt ons doorheen de complexe wereld van de gemeentelijke mantelzorgpremies. 

Ze focust op:

  • de wet van 12 mei 2014 betreffende de erkenning van de mantelzorger en de toekenning van sociale rechten aan de mantelzorger (KB 16/6/2020)
  • de verschillende attesten die de graad van zorgbehoevendheid kunnen vaststellen
  • het belang van het kennen van de noden van mantelzorgers in de gemeente

Els zal ook stilstaan bij hoe gemeentebesturen deze premies kunnen vormgeven en welke impact dit kan hebben op lokaal beleid. Haar expertise biedt inzicht in hoe we mantelzorgers beter kunnen ondersteunen en erkennen, en wat gemeenten kunnen doen om tegemoet te komen aan hun behoeften.

 

Deel 2: Automatiseer uw subsidieprocessen met eGovFlow

In het tweede deel van dit webinar zal Dries Vermaut (Vanden Broele) de voordelen van het platform eGovFlow toelichten. eGovFlow is hét platform dat de digitale transacties tussen uw bestuur en z'n burgers, ondernemingen en verenigingen efficiënter, transparanter en toegankelijker maakt.

U ontdekt hoe eGovFlow:

  • Een brede waaier van subsidieprocessen omvat, die u toelaat een digitaal subsidieloket op maat op te zetten. Zoals het proces "Mantelzorgpremie", waarmee u in een handomdraai een geautomatiseerd en gecentraliseerd digitaal loket opzet.
  • Bij de aanvraag, opvolging en uitbetaling van mantelzorgpremies voor maximale automatisatie én kwalitatieve dienstverlening kan zorgen.
  • De digitale dienstverlening van uw bestuur naar een hoger niveau tilt.

 

> Schrijf u hier in.

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...