Senior Living Group kiest voor kwaliteit van leven

Wie is Senior Living Group?

 

Wij zijn Senior Living Group. We zijn marktleider in België voor woonzorgcentra (de vroegere rusthuizen en verzorgingstehuizen) en voor assistentiewoningen (de vroegere serviceflats) als u zelfstandig wilt wonen. Onze 7.500 medewerkers zorgen dag en nacht met hart en ziel voor onze 12.500 bewoners. Ook zijn we actief als specialist in thuiszorg. Bij OTV Home Care zijn ruim 800 medewerkers actief. 

 

Senior Living Group is een vertrouwde naam. We zijn onderdeel van Korian. Deze groep is actief in Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje. Korian telt internationaal meer dan 52.000 werknemers en 300.000 patiënten en bewoners. Het voordeel voor Senior Living Group? We gebruiken volop de mogelijkheden en schaalvoordelen van de groep zoals innovatie en research. Het resultaat is een steeds betere zorg. 

 

Senior Living Group heeft altijd de ideale oplossing als u een woonzorgcentrum, assistentiewoning of tijdelijk verblijf in uw vertrouwde omgeving zoekt. U bent verzekerd van een lokale benadering: we staan dicht bij u als bewoner en medewerker. Elke voorziening van onze groep behoudt steeds haar eigenheid en authenticiteit. Zo vindt u het thuisgevoel dat u ongetwijfeld zoekt.

Leer meer over onze woonzorgcentra, assistentiewoningen, onze centra voor tijdelijk verblijf en ons aanbod thuiszorg.

 

Werken in de zorg is bouwen aan de belangrijke maatschappelijke rol die wij als Senior Living Group vervullen in het welzijn en de begeleiding van onze medemensen. Verdienen kwetsbare mensen, zoals o.a. onze senioren, die op ons een beroep doen de nodige kwalitatieve en zinvolle ondersteuning? Een retorische vraag waarop het antwoord volmondig “JA” is.  In het Mission Statement van Senior Living Group vind je “respectvol, zinvol en bewust omgaan met onze medemensen” als een van onze belangrijke basisvereisten. 

Wil je deel uitmaken van ons team? Lees dan meer over werken bij Senior Living Group.

 

 

 

'Kwaliteit van leven' van onze bewoners staat centraal in alle huizen van Senior Living Group. 

 

Positive Care is onze basisfilosofie waarmee we onze visie van kwaliteit van leven zo concreet mogelijk willen maken in onze woonzorgcentra. We baseren ons hierbij op het concept van Active Ageing, dat ons leert dat we verouderen moeten zien als een positief gegeven. Al onze medewerkers zetten maximaal in op de mogelijkheden en wensen van onze bewoners, in plaats van enkel te focussen op hun beperkingen. Empathie, respect voor keuzes, waardigheid en nood aan privacy staan hierbij centraal.

Een heel belangrijk aspect hierin is participatie. Bewoners moeten de kans krijgen om op elk moment en in elke situatie zoveel mogelijk zelf te bepalen wat zij willen en belangrijk vinden. Daarbij hebben we een aantal factoren bepaald waar we als organisatie willen op inzetten om de kwaliteit van leven van onze bewoners te verhogen, zoals het stimuleren en optimaliseren van de sociale contacten. Tussen bewoners onderling, met medewerkers, met familie maar ook met de buurt en de gemeenschap. Een andere factor situeert zich op het gebied van een zinvolle dagbesteding, daarbij willen we voldoende ontspanningsmogelijkheden aanbieden, waarbij we vertrekken vanuit de interesses van de bewoner zelf en veel verder willen gaan dan de klassieke rusthuisactiviteiten.  

 

Een tweede aspect van positive care is de SLG-signatuur waarmee we in al onze huizen een comfortabele, warme en huiselijke omgeving willen creëren. Met de SLG-signatuur voorzien we onze woonzorgcentra van ideeën omtrent de omgeving en inrichting, met een aantal elementen die kenmerkend zijn voor de voorzieningen van Senior Living Group. Dit alles met de nodige ruimte om de eigenheid van de voorziening te bewaren. 
Binnen de werkgroep Hospitality worden de meest belangrijke momenten tijdens het verblijf van een bewoner verder uitgewerkt. Door extra in te zetten op gastvrijheid willen we op deze sleutelmomenten een positieve beleving creëren bij onze bewoners. 

 

De laatste factor is zorg, waarbij we enerzijds een goede kwalitatieve zorg garanderen maar ook extra willen investeren in niet-medicamenteuze therapieën. Dit houdt in dat we op een alternatieve manier aan preventie en gezondheidszorg doen zonder meteen terug te grijpen naar medicatie. We gaan hierbij regelmatig aftoetsen naar de fysieke, cognitieve, sociale en culturele mogelijkheden en de wensen, gewoonten en voorkeuren voor welzijn van de bewoner. Hierbij staat welzijn heel centraal. Deze analyse zal ons helpen om een persoonlijk plan op te maken en zorg op maat te kunnen bieden. Het spreekt voor zich dat we dit doen in samenspraak en met de ondersteuning van de familie.

 

We werken hierbij op verschillende domeinen:

 

1. Ontspanning en vrije tijd

We engageren ons om onze bewoners een actief cultureel en sociaal leven te bezorgen. Elke dag opnieuw streven onze medewerkers ernaar de kwaliteit van leven van onze bewoners te optimaliseren op basis van hun wensen, noden en hun gezondheid.

 

2. Huiselijke en sociale activiteiten

We willen dat onze bewoners leven zoals ze thuis leefden, samen met hun familie. We nodigen hen dus uit om mee deel te blijven nemen aan de huiselijke activiteiten. We houden hier opnieuw rekening met hun mogelijkheden en wensen.

 

3. Niet-medische therapieën
We verkiezen de niet medische behandelingen boven de medische behandelingen, hierbij werken we met 3 therapieën: functionele, cognitieve en gedragstherapieën.
 

 

Meer info over Senior Living Group?

https://www.srliving.be/nl/ of zie onze mensen aan het woord.

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...