Laat studenten uit kwetsbare groepen niet uit de boot vallen

Als er geen rekening wordt gehouden met de moeilijke situatie van studenten uit kwetsbare groepen, lopen zij het risico om uit de boot te vallen in de komende examenperiode. Unia en het Steunpunt tot bestrijding van armoede roepen hogescholen en universiteiten daarom op om met álle studenten rekening te houden bij hun evaluatiewijze.   

Ook voor universiteits- en hogeschoolstudenten is het geen gemakkelijke periode. De collectieve studieplaatsen en universiteiten zijn gesloten, en sommige studenten hebben thuis geen aparte studieruimte of worden er afgeleid door broers of zussen in huis. Andere studenten hebben niet de technische middelen om vlot alle lessen online te volgen.  

Zowel Unia als het Steunpunt tot bestrijding van armoede vingen echo’s op van bezorgde studenten en organisaties. Veel universiteiten en hogescholen namen al maatregelen om rekening te houden met de moeilijke situatie van bepaalde studenten, en zetten het algemeen belang van de studenten daarbij centraal. Dat juichen Unia en het Steunpunt tot bestrijding van armoede alleen toe. Verder formuleren beide organisaties zelf nog enkele aanbevelingen.

Meer lezen.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...