COVID-19: versoepeling bezoeksverbod in woonzorgcentra

Gezien de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad en de Vlaamse taskforce COVID-19, kunnen de bezoekmogelijkheden in de woonzorgcentra, de centra voor kortverblijf, de centra voor herstelverblijf en de groepen van assistentiewoningen die infrastructureel gelinkt zijn aan een woonzorgcentrum in beperkte mate en onder voorwaarden verruimd worden.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid wil voor alle personen die verblijven in een residentiële (woon)zorgvorm in het kader van de Coronacrisis kwaliteitsvolle zorg en ondersteuning waarborgen. Dit wil het realiseren rekening houdend met de wetenschappelijk bevestigde beschermende richtlijnen, de medische evidentie en door gebruik te maken van de noodzakelijke beschermende materialen. Hierbij houdt het Agentschap rekening met de gezondheid, de veiligheid én het welzijn van de bewoners, hun bezoekers, medebewoners en de medewerkers. De baseline bij de realisatie van de richtlijn is ‘het vermijden van transmissie van het Coronavirus’.

Consulteer de richtlijn betreffende de bezoekregeling in de woonzorgcentra, centra voor kortverblijf, centra voor herstel en groepen van assistentiewoningen die infrastructureel gelinkt zijn aan woonzorgcentra.

Deze richtlijn kan toegepast worden vanaf 18 mei 2020.

Lees ook:

- Ethisch kompas voor keuzes omtrent de bezoekregeling in tijden van corona.

- Verklaring op eer.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...