Managementondersteuning voor woonzorgcentra tijdens de coronacrisis

Woonzorgcentra die in een precaire situatie zitten wegens een uitbraak van COVID-19 kunnen een subsidie krijgen om een crisismanager aan te stellen die de voorziening bijstaat bij het beheer. Zorg en Gezondheid evalueert welke woonzorgcentra daarvoor in aanmerking komen.

Woonzorgcentra moeten aan volgende criteria voldoen om in aanmerking te komen voor een subsidie voor de aanstelling van een crisismanager:

  1. meerdere bewoners in de voorziening zijn (vermoedelijk) besmet met COVID-19
  2. de voorziening kent een grote personeelsuitval ten gevolge van de uitbraak van COVID-19;
  3. de lokale directie dreigt de controle over de operationele werking te verliezen of is deze al verloren en krijgt zelf geen toegang tot bijkomende managementondersteuning;

Op basis van informatie uit meldingen van uitbraken, contacten met de woonzorgcentra en de registraties van COVID-19-gegevens in het e-loket, zal Zorg en Gezondheid een crisismanager voorstellen aan de woonzorgcentra waar dit het meest nodig is.

Een crisismanager kan voor max. een periode van 10 dagen worden aangesteld. Deze periode kan één keer verlengd worden. Woonzorgcentra die in aanmerking komen, kunnen rekenen op een subsidie van 1.000 euro per dag.

Meer informatie.

Op zoek naar duidelijkheid in het subsidielandschap? Vlot uw subsidies opvolgen en beheren? Maak kennis met de Subsidiemanager.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...