Structurele verankering van uitgebreid sociaal energietarief dringt zich op

Eind 2021 en begin 2022 zijn de energieprijzen fors gestegen. Gas en elektriciteit zijn basisbehoeften, maar steeds meer gezinnen kunnen hun energiefactuur niet of nauwelijks betalen. Tot en met 31 maart is er een uitbreiding van het sociaal tarief voorzien voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming. Daarna dreigen serieuze problemen, zegt het Netwerk tegen Armoede.

Algemeen coördinator Heidi Degerickx van het Netwerk tegen Armoede reageerde op 12 januari 2022 in de media op de stijgende energieprijzen en vraagt om een structurele verankering van het uitgebreid sociaal energietarief. Net als SAAMO (vroeger vzw Samenlevingsopbouw) pleit de organisatie voor het behoud van het sociaal tarief voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming. Op dit ogenblik geniet bijna twintig procent van de mensen met de laagste inkomens van die regeling, die vervalt op 1 april van dit jaar. "Het uitgebreid sociaal energietarief moet verankerd worden, voor de uitgebreide groep. Dat zijn eigenlijk echt mensen op of onder de armoedegrens", zegt Heidi Degerickx.

Lees meer of beluister/bekijk getuigenissen.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...