Integratietegemoetkoming vrijgesteld bij de berekening van het leefloon

De integratietegemoetkoming is een financiële tegemoetkoming voor personen met een handicap die moeilijkheden ondervinden bij het uitvoeren van dagelijkse taken. De tegemoetkoming is bedoeld om de kosten ten gevolge van de handicap te vergoeden en wordt enkel toegekend aan personen met een beperkt inkomen. Tot voor kort werd deze tegemoetkoming in rekening gebracht bij de berekening van het leefloon, maar dankzij een recente wetswijziging komt daar nu verandering in.

Op 14 februari 2022 verscheen in het Belgisch Staatsblad het Koninklijk Besluit van 25 januari 2022 tot wijziging van het koninklijk besluit van 11 juli 2002 houdende het algemeen reglement betreffende het recht op maatschappelijke integratie. Deze wijziging houdt in dat bij de berekening van de bestaansmiddelen voortaan geen rekening meer wordt gehouden met de integratietegemoetkoming aan personen met een handicap. Mensen met een handicap ontvangen de tegemoetkoming dus waarvoor het nodig is, nl. om hun zorgen te betalen. De wijziging trad in werking op 1 januari 2022. 

Lees het Koninklijk Besluit van 25 januari 2022 hier.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...