Brugge organiseert in september het knooppuntenfestival rond rouw en verlies

In 2020 werd Brugge als eerste stad in België een 'Compassionate City'. Compassionate Brugge wil verlies, overlijden, verdriet, rouw, situaties van ernstige ziekte en langdurige (mantel)zorg een plek geven in de stad. “We willen mensen verbinden met elkaar en bestaande initiatieven en organisaties versterken zodat Brugge nog meer een solidaire en zorgzame stad kan zijn”, legt Schepen van Sociale Zaken Pablo Annys uit.

Schepen van Welzijn Pieter Marechal vult aan: “Daarom organiseren het stadsfestival Knooppunten van 17 tot en met 25 september 2022. Tijdens deze week zetten we allerlei initiatieven rond rouw en verlies in de kijker. Het programma dat we de Bruggelingen kunnen aanbieden is het resultaat van een sterke samenwerking tussen tal van sociale en culturele partners in Brugge en de Vrije Universiteit Brussel.”

Parallel met het stadsfestival vindt het zevende Internationaal Congres Volksgezondheid en Palliatieve Zorg (PHPCI) plaats in Brugge. De internationale vereniging Public Health Palliative Care International organiseert dit wereldcongres om de twee jaar en brengt op die manier de stand van de wetenschap en praktijk van volksgezondheid en palliatieve zorg bij elkaar. De conferentie brengt toonaangevende vernieuwers, onderzoekers, praktijkmensen, beleidsmakers en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld samen op het gebied van palliatieve zorg voor de volksgezondheid. De uitwisseling tussen de deelnemende organisaties van het Knooppuntenfestival en het internationale PHPCI-congres versterkt de ambitie om de komende jaren de uitdagingen rond ernstige ziekte, mantelzorg, sterven en rouwen nog sterker en meer onderbouwd aan te pakken. 

Om die versterkte aanpak te realiseren wil Brugge met het Knooppuntenfestival het debat openen, het bestaande aanbod zichtbaarder maken en de drempels om rond deze thema’s in gesprek te gaan verlagen. De stad nodigt dan ook iedereen uit om deel te nemen aan een stadswandeling of inspiratie op te doen en ondersteuning te vinden tijdens een van de vele opendeurmomenten. Er zijn ook tal van lezingen, workshops en tentoonstellingen. 

Meer informatie of het programma consulteren?

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...