Individueel maatwerk start op 1 juli 2023

Op vrijdag 15 juli keurde de Vlaamse Regering het uitvoeringsbesluit maatwerk bij individuele inschakeling goed. Individueel maatwerk biedt ondersteuning aan werkgevers bij de tewerkstelling van personen met een arbeidsbeperking en aan zelfstandigen met een arbeidsbeperking. Het uitvoeringsbesluit voorziet een transitieperiode tussen 1 januari en 30 juni 2023 om te zorgen voor een zorgzame overstap naar het nieuwe kader. Vanaf 1 juli 2023 kunt u een aanvraag indienen.

Werknemers met een arbeidsbeperking beschikken over vele talenten en vaardigheden. De arbeidsbeperking kan echter ook eventuele extra kosten of een lagere productiviteit met zich meebrengen. Individueel maatwerk verlaagt de drempel voor de aanwerving en tewerkstelling van personen met een arbeidsbeperking en zorgt voor een goede werkomgeving en begeleiding. Werkgevers kunnen rekenen op een financiële ondersteuning in de vorm van een loonpremie en/of een begeleidingspremie. Zelfstandigen met een arbeidsbeperking kunnen beroep doen op een ondersteuningspremie. 

Lees meer.

Alle informatie over individueel maatwerk vindt u voortaan hier terug.

 

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...