Programma Innovatieve Overheidsopdrachten zoekt projecten voor innovatieve aankopen

Werk je voor een Vlaamse overheid of een Vlaamse publieke organisatie? Heb je een idee of uitdaging waarvoor er niet meteen een kant-en-klare oplossing beschikbaar is op de markt? En wens je ondersteuning bij de aankoop van deze innovatieve oplossing? Dan ben je bij het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) aan het juiste adres.

PIO kan je begeleiding en cofinanciering bieden. PIO begeleidt meer dan 90 innovatieve aankooptrajecten en werkt hiervoor samen met meer dan 50 innoverende Vlaamse overheidsorganisaties. Projecten worden geselecteerd via een jaarlijkse open oproep, die openstaat voor alle domeinen en thema’s.

Ook binnen het domein welzijn, zorg en gezondheid is PIO actief:

  • Incontinentiezorg 2.0: De vzw Zorg-Saam ZKJ heeft via een PIO project in twee van hun woonzorgcentra pilots gedraaid om in een reële setting diverse types van slim incontinentiemateriaal uit te testen met als doel het comfort van de bewoners te verhogen én tijdswinst te realiseren voor de zorgverleners.
  • Beoordelingskader voor alternatieve brandveiligheidsmaatregelen: Het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (Departement WVG) heeft via een PIO project een brandproefprogramma laten ontwerpen en uitvoeren met de bedoeling de technische kennis over rookbeheersing in zorgvoorzieningen verder te verdiepen.
  • App Gezonde Voeding: Het Vlaams Instituut Gezond Leven en Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid hebben via een PIO project een applicatie laten ontwikkelen en uitrollen ter bevordering van gezond eetgedrag bij de Vlaamse burgers.
  • Blended opvoedingsondersteuning: CKG De Schommel heeft via een PIO project een digitaal platform of ‘warme wachtkamer’ laten ontwikkelen waardoor ouders al tijdens hun wachttijd naar (thuis)begeleiding digitale ondersteuning kunnen krijgen. Door de begeleiding blended te laten verlopen kunnen wachttijden ook worden verkort.  

De volgende deadline voor de PIO open oproep is donderdag 23 maart 2023, 14u.

De info over de oproep bekijken of deelnemen.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...