Vlaamse Ouderenraad lanceert campagne 'Bepaal je eigen verhaal'

De ouderenzorg strookt vaak niet met de wensen en verwachtingen van ouderen. Met de campagne 'Bepaal je eigen verhaal' geeft de Vlaamse Ouderenraad hen een megafoon. Ouderen laten zelf hun stem horen in het debat over de toekomst van de ouderenzorg. En jij kan ook meedoen. 

De ouderenzorg hertekenen, samen met ouderen

Vroeg of laat worden we allemaal geconfronteerd met de nood aan zorg. Soms bij onszelf, soms bij mensen die we graag zien. Maar voor veel zestigplussers strookt de ouderenzorg van vandaag niet met waar zij op hopen. Ze sluit onvoldoende aan bij hoe zij hun levensverhaal zien. Dat moet anders: de ouderenzorg moet hertekend worden. En dat moet volgens de Vlaamse Ouderenraad gebeuren, samen met de groep waar het om gaat. 'Bepaal je eigen verhaal’ geeft ouderen een megafoon. 

Hoe kan je meedoen?

De Ouderenraad vraagt ouderen om op www.bepaaljeverhaal.be zelf concrete ideeën te geven om de verandering in gang te zetten. Ook kan je op die website enkele vragen beantwoorden: 'Hoe sta je tegenover hulp van je kinderen?', 'Wat is jouw mening over technologie in de zorg?', 'Wat moet er voor jou veranderen in woonzorgcentra?' en 'Zou je het zien zitten om te cohousen?'. Door die vragen in te vullen, geef je aan waar voor jou de prioriteit ligt én welke woon- en ondersteuningsvormen je zelf in je leven zien passen wanneer je zorg nodig hebt. 

Aan de hand van alle verhalen en ideeën van ouderen gaat de Ouderenraad het debat aan met professionals en spraakmakende stemmen in de zorg. Hoe kijken zij naar al die verwachtingen en ideeën? Tijdens een ‘Grote Debatdag’, die de Ouderenraad organiseert op 26 oktober 2023, komen ouderen, professionals en spraakmakende stemmen samen. Grote uitdagingen en struikelblokken komen aan de oppervlakte. Zo kan er een visie op de toekomst van de ouderenzorg vormgegeven worden. 

Meer informatie?

Doe mee op www.bepaaljeverhaal.be.

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...