Sociale Landkaart

Onze sociale zekerheid herbergt zoveel rechten, tegemoetkomingen en voorzieningen dat het moeilijk is om door de bomen het bos te zien. De Sociale Landkaart is dé online assistent bij de begeleiding van kwetsbare burgers in hun hulpvragen.

Voor lokale besturen en welzijns- en zorgorganisaties

Hoe kan ik een integratietegemoetkoming aanvragen? Wie kan een arbeidshandicap vaststellen? Wat zijn de afgeleide rechten van een verhoogde tegemoetkoming? Wie komt in aanmerking voor orthopedische schoenen? Kan mijn cliënt als arbeidsongeschikte het werk deeltijds hervatten? Wat is het zorgbudget voor mensen met een handicap? Mijn cliënt werd getroffen door kanker. Ze heeft geen hospitalisatieverzekering, waardoor de medische kosten hoog oplopen. Welke instanties kunnen haar hierin ondersteunen?

Professionele hulpverleners staan dagelijks cliënten bij die door gezondheidsproblemen, ouderdom, een handicap of sociale context zorgafhankelijk en/of financieel kwetsbaar zijn. In deze begeleiding is het essentieel om altijd en overal toegang te hebben tot de meest actuele informatie. De Sociale Landkaart bevat een rijkdom aan informatie rond inkomsten, de Vlaamse sociale bescherming, gezondheidszorgen, fiscale en sociale voordelen, woonzorg, VAPH, tewerkstellingsmaatregelen, juridische maatregelen, onderwijs en aangepaste vrijetijdsbesteding. 

Sociale Landkaart

AI-assistent

AI-assistent

Maak kennis met de gloednieuwe AI-assistent, die snel een gericht en duidelijk antwoord geeft op een zelf geformuleerde vraag. Zo kunt u cliënten nóg beter begeleiden in hun hulpvragen. 

Wat kunt u verwachten van de Sociale Landkaart?

Middel 2Icon Checkmark VIEWZ

De online versie van de Sociale Landkaart wordt constant bijgewerkt door het ervaren redactieteam om ervoor te zorgen dat u altijd toegang heeft tot de meest actuele informatie en regelgeving.

Middel 2Icon Checkmark VIEWZ

Het abonnement voor welzijns- en zorgorganisaties en lokale besturen is onbeperkt voor de ganse organisatie en omvat gratis deelname aan thematische webinars

Middel 2Icon Checkmark VIEWZ

Dankzij een intelligente zoekmotor vindt u snel en efficiënt de gewenste informatie. De gloednieuwe AI-assistent geeft razendsnel een gericht en overzichtelijk antwoord op een zelf geformuleerde vraag. Op die manier kunt u cliënten nog beter begeleiden in hun hulpvragen. 

Middel 2Icon Checkmark VIEWZ

Digitale post-it notes laten u toe om snel opmerkingen en commentaar toe te voegen en te bewaren. Zodat u steeds opnieuw op uw aantekeningen kunt terugvallen. 

De Sociale Landkaart raadplegen?

Duik meteen in de meest actuele aanvullingen en de nieuwste informatie. Meld u hier aan

Vragen of meer informatie?

We tonen u uiteraard graag hoe ook uw lokaal bestuur of organisatie snel aan de slag kan met de Sociale Landkaart. Contacteer ons via info@socialelandkaart.be voor een gratis demo. 

Nieuw in 2024: De Sociale Landkaart gaat 100% digitaal

Dit jaar zetten we een belangrijke stap in ons streven naar de meest actuele en toegankelijke informatie. Vanaf nu kiezen we 100% voor digitaal en zullen we de gedrukte versie van de Sociale Landkaart niet langer aanbieden. We begrijpen dat deze verandering een aanpassing zal vergen, en willen u daarom verzekeren dat we er alles aan zullen doen om u te begeleiden bij deze overgang. 

Op de speciaal aangelegde FAQ-pagina kan u alle informatie en veelgestelde vragen terugvinden. Voor verdere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via info@socialelandkaart.be.

Ontdek meer oplossingen op maat van welzijns- en zorgprofessionals.

VIEWZ tijdschrift

Een brede en heldere kijk op welzijn en zorg maakt van het driemaandelijkse vaktijdschrift VIEWZ dé informatie- en inspiratiebron bij uitstek voor iedereen die actief is in of interesse heeft voor de Vlaamse welzijns- en zorgsector. Ontdek meer

VIEWZ publicaties

Van leerrijk commentaarwerk en handige gids tot inspirerende ringmap en therapeutisch bordspel: heel wat boeiende publicaties belichten – elk op hun eigen, bijzondere manier – specifieke thema's van welzijn en zorg. Ontdek meer

Als eerste op de hoogte van onze initiatieven?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang updates en tips over de Sociale Landkaart, testimonials, cases, uitnodigingen voor niet te missen events en webinars, …